20110107

Form 4 BUKAN tahun fantasia bulan madu

*disertakan imej yang tak berapa nak memberangsangkan untuk menghubungkan sel-sel otak yang masih belum dipolish setelah 2 bulan bercuti 

...Fantasia Bulan Madu ? 


Demi cintaku pada mu

Ke mana saja kan ku bawa
Ku hujung dunia ke bintang
Kejora


Demi cintaku padamu

Kukorbankan jiwa dan raga

Biar pun harus ku telan
Lautan bara

Bulan madu di awan biru
Tiada yang menggangu
Bulan madu di atas pelangi
Hanya kita berdua
Mengecap nikmat cinta
Yang putih tak terbendung
Sesuci embun pagi

Andai dipisah
Laut dan pantai
Musnahlah ilham
Hilang pedoman

Andai dipisah
Cahaya dan bulan
Gelap gulita
Musnah asmara

EH . Ni lagu kumpulan SEARCH . ha , maaf . Entri kali ni ditulis oleh amatur tepi jalan kelas 4 AMANAH yang berjaya mendapat GRED E untuk subjek BAHASA MALAYSIA PMR . jadi , ayat saya tidaklah sehebat dan sepower penulis asal belog ini  . Oleh sebab cik abo yang comel lagi manis dan kepochi malas nak mengupdatekan belognya , jadi saya telah menggodam password beliau dan seterusnya akan menggantikan beliau untuk entri kali ini . 

Hadirin dan hadirat sekalian ,
 *eleh tahulah BM dapat E over pulak kan :D kembali kepada topik utama 

Berbulu dah telinga aku hari hari dengar benda yang sama . Sejak pertama kali aku jejakkan kaki aku yang tak berapa nak wangi ni ke sekolah sampai lah hari terakhir aku ke sekolah untuk tahun minggu ni , cikgu asyik ulang benda yang sama . Apa motif sebut banyak kali , masih tidak diketahui .  Geli geliman pun ada dengar perkataan HONEYMOON tu kan :\  

Anyways , dalam seminggu kita bersekolah ni , memang best . Memang tak belajar langsung sebab cikgu semua cakap " DO YOUR OWN WORK" . Apa lagi , membazir air liuk je lah keja kiteorang sebab stok air liuk ni memang takkan habis kan . Bukan macam stok kiub pati ayam MAGGI . sekali campak dalam kuali  , terus habis . haha tak sabit tiba tiba cakap pasal kiub pati . But , hari ini kita orang ada belajar siket . So far ,  Add math , Physics , Chemistry , Bios dan Logos memang KACANG bagi aku . 

Bukan nak menunjuk pandai , tapi cuma nak memotivasikan diri ini yang memang sudah penuh dengan VITAMIN M yang semakin mencanak canak tumbuh dalam diri aku ni .Korang pun boleh ce try puji diri sendiri pandai walaupun tahu diri tu  kurang bijak mengalahkan beruk yang memang dah bebal macam aku ni  , manalah tahu tetibe boleh jadi pandai cam AMALINA tuh . Hm sebelum aku tamatkan riwayat entri kali ni  , aku nak selitkan siket peribahasa yang telah diubahsuai mengikut trend masa kini .

Hendak seribu daya , tak hendak tak apa .


-yang lelah menulis E***